02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

2019’un Web Tasarım Trendleri Nelerdir?

  •     
  •     
Blog
25.05.2020

2019’un Web Tasarım Trendleri Nelerdir?

     

    

Günümüzde en yoğun şekilde kullanılan dijital pazarlama ağları, hiç kuşku yok ki web siteleridir. Dijital Türkiye 2019 E-Ticaret Raporu’na göre online alışveriş yapan kişi sayısı, önceki yıla göre 7.6 milyon kişi artarak 39.3 milyona ulaşmış durumda.
Bir E-Ticaret firmanız varsa doğru web sitesine sahip olmak, internet aramalarında üst sıralarda çıkıp müşteri potansiyelinizi artırabilmek için çok önemlidir. Firmanızın web site tasarımı ne kadar yenilikçi, yaratıcı ve profesyonel olursa o kadar ilgi çekici olur. Ayrıca arama motorları artık kaliteli içerikleri ve kaliteli web sitelerini algoritmaları sayesinde ayırt edebiliyor ve kriterlerini tam karşılayan web sitelerine öncelik veriyor.
Bu yüzden gelir geçer, niteliksiz bir web sitesi yerine güncel ve trendlere uygun bir web sitesi yapmak asıl hedefiniz olmalı. Peki, 2019'un web tasarım trendleri nelerdir?

    

Flat Tasarım
Flat yani düz tasarım, sadeliğin ön planda olduğu bir tasarım anlayışıdır. Bu tasarım anlayışında daha çok basit geometrik şekiller, düz renkler, keskin ve net fontlar kullanılır. Flat tasarımlar, E-Ticaret siteleri açısından yüksek SEO değerlerini ve arama motorlarının ihtiyacı olan hız gereksinimlerini de kolaylıkla sağladıkları için şu an hayli popüler durumda.
Ancak flat tasarım denince akıllara sadece iki boyutlu tasarımların gelmemesi gerekir. Flat tasarımda amaç, kaotik olmamak ve mesajı en etkili, en net şekilde vermektir. Keskin kenarlardan, geniş alanlardan yararlanan flat tasarımlar, yüklenme sorunu yaşayan web sitelerine kıyasla çok daha kullanışlıdır.

    

Asimetrik Yapılar
Asimetrik düzen; uzun yıllardır kullanılan simetrik ızgara sistemine karşı ortaya çıkmıştır. Asimetrik yapıların amacı, düz kılavuz çizgilerinin yerine simetrinin bozulduğu bir düzen kurmak ve dikkat çekici olmaktır.
Asimetrik düzenler, web sitenizdeki yaratıcılığın sınırlarını üst seviyeye çıkarabilir ve ziyaretçiler açısından ilgi çekici olabilir. Tabii asimetrik düzen demek, aranan şeylerin bulunamadığı karmaşık arayüzler kullanmak demek değildir. Asimetrik yapılarda simetri bozularak sıra dışı bir estetik oluşturulur.

    

Animasyonlu Fotoğraflar - GIF’ler
Animasyonlu fotoğraf yani GIF, birçok platformda sıklıkla kullanılmaya başlandı. Ürünlerin GIF olarak sergilendiği, durağanlıktan uzak web site tasarımları geçtiğimiz yıllarda hayatımıza girdi ve bu format önümüzdeki yıllarda da yaygın olarak kullanılacak.
İnternetten satış yapıyorsanız sitenizde GIF kullanmak, görsel açıdan sitenizin canlı ve dinamik olmasını sağlar. Bir E-Ticaret sitesi için ürünlerin dikkat çekici olması oldukça önemli olduğu için bu detaya dikkat edebilirsiniz.

    

Düz ve Kalın Fontlar
2019'un web tasarım trendleri arasında düz ve kalın fontlar da öne çıkıyor. Düz ve kalın tarzdaki fontlar hem kolay okunuyor hem de mobil cihazlarda verimli bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Özellikle sitenizden online satış yapıyorsanız düz ve kalın fontlara yönelmelisiniz. Bu türdeki fontlar sitenize yönelen kullanıcıların ürün metinlerini çok daha rahat okumalarını sağlar.