02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

3D Secure Sizi ve Müşterilerinizi Nasıl Koruyor?

  •     
  •     
Blog
31.05.2020

3D Secure Sizi ve Müşterilerinizi Nasıl Koruyor?

     

    

​3D Secure Sizi ve Müşterilerinizi Nasıl Koruyor?
Artık hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri internetten alışveriş. Çoğumuz mağazalara gitmek ve yollarda vakit kaybetmek yerine internet üzerinden alışveriş tercih ediyoruz.

    

Türkiye’deki internet alışveriş pazarı 2018 yılı itibariyle %36 oranında büyüyerek bir rekor kırdı. 18-34 yaş grubundaki genç kesmin ilgisi sebebiyle online alışveriş pazarı 2019 yılı içerisinde daha da gelişecek ve büyüyecek. Önümüzdeki süreçte fiziksel olarak bir mağazada bulunmak ve cüzdan taşımak demode bir hal alacakken internette güvenli alışveriş çoğunluk tarafından tercih edilen bir sistem olacak. Ülkemizdeki e-ticaret sitelerinin sayısının da 20 bini aştığını göz önünde bulunduracak olursak alışveriş tercihlerimiz e-ticaret üzerinden şekillenecek. Peki ya internetten kredi kartı ile alışveriş yapmak ne kadar güvenli ve 3D güvenlk sistemleri sizleri nasıl koruyor?

    

3D Güvenlik Sistemi Nedir ve Nasıl Çalışır?
3D Secure (güvenli ödeme) sistemi; kredi kartı ya da banka kartıyla yapılan internet alışverişlerinin güvenliğini artırmak için geliştirildi. MasterCard ve Visa tarafından tasarlanan bu sistem, online dolandırıcılıklara karşı kart sahiplerini ve firmaları korumaya yönelik bir uygulama. 3D güvenli ödemenin tamamlanabilmesi için bankanızda kayıtlı telefonunuza gelen SMS kodunu 180 saniye içerisinde doğrulamanız gerekiyor ve bilgileriniz sadece banka tarafından deşifre edilebiliyor. Yani 3D güvenli ödeme sistemi sayesinde yetkisi bulunmayan kişilerin alışveriş yapması mümkün değil. İnternetten alışveriş yapmak için en güvenli seçenek olan bu sistem, online alışverişi 3 boyutlu hale getiriyor. Türkiye’de ayrıca “banka kartı” olarak ifade edilen hesap kartları ile yapılan bütün online işlemlerde 3D güvenli ödeme sistemini kullanmak zorunlu. Türkiye’nin ilk online ödeme hizmetini sağlayan kuruluşu iPara sayesinde müşterilerinizden tüm banka ve kredi kartlarıyla 3D secure ile ödeme alabilirsiniz. Aynı zamanda iPara avantajlarıyla müşterilerinize taksitlendirme ve alışverişlerde puan kazanma imkanı da sunabilirsiniz.

Neden 3D Güvenlik Sistemi Kullanmalıyız?
Dünyanın en büyük ve güvenilir kart sağlayıcıları tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde tek tıkla alışveriş yapmak herkes için güvenli bir hal aldı. Visa tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre daha önce internetten alışveriş yapmaktan uzak duran kişilerin %84’ü 3D güvenli ödeme sistemi sayesinde alışveriş yapmaya başlamış. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin ise bu 3 boyutlu sistem geliştirildikten sonra %71 oranında daha fazla alışveriş yapmaya başladığı gözlemleniyor. Nerdeyse bütün bankalar tarafından desteklenen 3D güvenlik sistemi sayesinde gönül rahatlığıyla online alışveriş yapabilirsiniz​​​​​