02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-ticaret Siteleri İçin Web Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  •     
  •     
Blog
08.07.2020

E-ticaret Siteleri İçin Web Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

     

    

Hosting; sözcük anlamı olarak barındırma anlamına gelir. Web hosting terimi ise web sayfalarının, yüksek internet hızına sahip olan ve sürekli çalışan bilgisayarlarda barınmasını ifade eder. 

    

Dolayısıyla internetten satış yapan e-ticaret siteleri ya da firmaları açısından doğru web hosting servis sağlayıcısını bulmak oldukça kritik bir detaydır. Çünkü yanlış hosting seçimi birçok açıdan e-ticaret sitenize zarar verebilir. 

    

Verimli şekilde çalışmayan bir hosting seçimi sonrasında siteniz gelir kaybı yaşayabileceği gibi güvenlik problemleri de yaşayabilir. Ayrıca sitenizin sayfa değerleri de düşebilir ve SEO sıralamanız zedelenebilir. Bu nedenle bu içeriğimizde web hosting seçerken dikkat edilmesi gerekenleri inceleyeceğiz. Haydi gelin, maddeler halinde değerlendirelim.

    

● Güvenlik 

    

Online alışveriş yapan kullanıcılar açısından güvenlik hayli önemli bir kriterdir. Bir firma ve site sahibi olarak da kullanıcı bilgilerini korumak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu nedenle herhangi bir güvenlik açığı yaşamamak için sitenizde SSL sertifikası içeren bir hosting planı seçmeye özen göstermelisiniz. 

    

● Hız 

    

Bir sitenin açılma hızı, kullanıcıların en çok dikkat ettiği özelliklerin başında gelir. Eğer siteniz 3-4 saniyeden uzun sürede açılıyorsa bu durum, sitenizin yavaş açıldığı anlamına gelir ve kullanıcı deneyimi açısından olumsuzdur.

    

Site hızındaki önemli değişkenlerden biri web hosting’dir. Bu nedenle hosting sağlayıcınızı seçerken bu hususa da dikkat etmeli ve düzenli şekilde sitenizin hızını test etmelisiniz.

    

● Uptime Süresi 

    

Uptime yani çalışma süresi, potansiyel kullanıcıların sitenizi ziyaret edebileceği süreyi ifade eder. Eğer kullanıcılar sitenize düzgün şekilde ulaşamıyorsa sanal mağazanızdan online alışveriş yapmayı tercih etmez.

    

Bu nedenle web hosting sağlayıcınızın sunucularının tutarlı bir biçimde çalışıp çalışmadığı oldukça önemlidir. Seçtiğiniz hosting sağlayıcısının sunduğu çalışma süresini gözden kaçırmayın.

    

● Müşteri Hizmetleri 

    

E-ticaret sitenizin yüklenme ya da farklı türlerden sorun yaşadığı her an zarar ettiğinizi unutmamalısınız. Dolayısıyla yaşanabilecek sorunlara karşı 7/24 destek alabileceğiniz bir hizmet hattı olmalı. Düzenli ve verimli şekilde çalışan bir e-ticaret sitesi hosting sağlayıcısı, ihtiyaç duyduğunuzda uzman ekibiyle yanınızda olabilmelidir. Bir web hosting servisi ile anlaşmadan önce müşteri hizmeti olup olmadığını bilmenizde fayda vardır. 

    

● Otomatik Yedekleme

    

Bir sitenin tasarımı, ürünler listesi ya da envanteri ciddi şekilde emek ve zaman alan bir iştir. Bunların yanı sıra sitenizi güncel tutmanız ve kullanıcılara yeni teklifler sunmanız da gerekir. Dolayısıyla siteniz çalışırken yaşayabileceğiniz bir siber saldırıya ya da farklı türden bir soruna karşı hazır olmalı ve sitenizi düzenli şekilde yedeklemelisiniz.

    

Bir hosting sağlayıcısı seçerken otomatik yedekleme özelliği olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu özellik sayesinde web siteniz bir sorun yaşadığında sitenizin güncel yedeğine kolayca ulaşabilirsiniz. 
Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticarette Kullanabileceğiniz Yaygın Pazarlama Biçimleri Nelerdir? içeriğimize geçebilirsiniz.