02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Backlink Nedir: Backlink Kazanmanın Faydaları | iPara

  •     
  •     
Blog
12.04.2021

Backlink Nedir: Backlink Kazanmanın Faydaları | iPara

     

    

İnternetten satış yapan e-ticaret siteleri ya da online alışveriş firmaları açısından diğer web sitelerinden backlink almak oldukça önemlidir. Çünkü backlink sayesinde e-ticaret siteniz organik trafik alabilir ve geri dönüşleri artırabilir. Ayrıca siteniz için backlink almak; arama motorlarında öne çıkmanızı, sıralamanızı ve indeks değerinizi de olumlu şekilde etkiler.

    

Ancak bu noktada belirtmekte yarar var; siteniz için backlink satın almanızdan bahsetmiyoruz. Siteniz ya da firmanızla alakalı başka web sitelerinden organik şekilde yönlendirmeler almaktan bahsediyoruz.

    

O halde gelin, backlink kavramını ve backlink kazanmanın faydalarını beraber inceleyelim. Öncelikle backlink kavramını biraz açalım. 

    

Backlink Nedir: Web Siteleri Arasındaki Yönlendirmeler

    

Backlink, bir web sitesinden başka bir web sitesine verilen link yönlendirmeleridir. Bir siteden başka bir siteye verilen bu bağlantılar, dijital dünya açısından oldukça önemlidir. Backlink sayesinde siteler birbirlerine referans olur ve kullanıcılar, verilen link üzerinden alakalı sayfalara yönlendirilir. Bu sayede web siteleri yeni ziyaretçiler kazanabilir, arama motorları tarafından dikkat çekebilir ve sitelerin indeks değerleri artabilir.

    

Örneğin bir seyahat blogu, kamp malzemeleri ve rotaları ile ilgili bir içerik yayımladı. Bir başka seyahat blogu da bu içeriğe yönlendirme yaptı. İşte, bu durum dijital dünyada backlink olarak adlandırılır. Peki, bir site açısından backlink kazanmanın faydaları nelerdir?

    

Organik Trafik Artışına Yardımcı Olur

    

E-ticaret siteleri açısından organik trafik değerleri hayati bir konudur. Doğrudan arama motorları üzerinden gelen trafiği tanımlayan organik trafik, SEO (Search Engine Optimization) çalışmaları ile kuvvetlendirilir. Backlink de bu çalışmaların bir parçası olarak görülebilir. 

    

Organik trafiği yüksek ve güvenilir sitelerden alacağınız backlink’ler site sıralamanızı üstere çıkarabilir ve arama motorlarında görünür olmanızı sağlayabilir. 

    

Güvenilirlik ve Otorite Sağlar

    

E-ticaret siteniz için ne kadar çok backlink alırsanız güvenilirliğiniz ve otoriteniz de o şekilde artar. Özellikle Google nezdinde bu oldukça önemlidir. Eğer siteniz ve domaininiz bir otoriteye dönüşürse içerikleriniz de o denli çekici olur. Kullanıcılar nezdinde de güvenilirliğiniz artar. 

    

Ayrıca bir kullanıcının sitenizi başka bir sitenin verdiği backlink üzerinden ziyaret etmesi, önemli bir referanstır ve bu durum Google algoritmaları tarafından ciddiye alınır. 

    

Marka Bilinirliğine Etki Eder 

    

Özellikle popüler ve çok tık alan sitelerden alacağınız backlink'ler marka bilinirliğine olumlu şekilde yansır. Reklam çalışmalarınızın dışında bu şekilde referanslar almak, yeni kullanıcıların sizi tanımasını sağlar. 

    

Ayrıca backlink almayı bir tür PR çalışması gibi de düşünebilirsiniz. Bu sayede sitenizin ve markanızın popülerliğini artırabilirsiniz. 

    

Referral Trafik Kaynağı Oluşturur 

    

Referral trafik, web sitenize arama motorları haricinde farklı adreslerden gelen trafiği tanımlar. Bu trafik kaynağı, organik trafik kadar önemlidir ve backlink'ler bu trafik kaynağını besler. 

    

O yüzden backlink almak, referral trafik kaynağını oluşturma konusunda da size yardımcı olur ve sitenizdeki akışı çeşitlendirir. 
Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Pandemi Sürecinde Değişen Tüketici Davranışları: Dijital Dönüşümün Yükselişi yazımıza geçebilirsiniz.