02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Blog Açmak E-ticaret Siteleri İçin Neden Önemlidir?

  •     
  •     
Blog
14.09.2020

Blog Açmak E-ticaret Siteleri İçin Neden Önemlidir?

     

    

E-ticaret sektörü her geçen gün biraz daha büyüyor ve gelişiyor. Türkiye'deki e-ticaret pazarı, 2019 yılına göre 2020 içerisinde %93 oranında büyüme sağladı. Sektördeki kâr oranı artarken e-ticaret siteleri arasındaki rekabet de farklılaşıyor.

    

Bu nedenle internetten satış yapan firmalar için içerik pazarlama stratejileri büyük önem taşıyor. E-ticaret siteniz için bir blog oluşturmak da içerik pazarlama stratejilerinin başında geliyor. 

    

Blog açmak ve içerik üretmek günümüzde online alışverişi tercih eden kullanıcılarla etkileşime geçmenin en etkili yollarından. Bu nedenle bu yazımızda e-ticaret siteleri için blog açmanın faydalarından bahsedeceğiz. Haydi gelin, beraber inceleyelim.

    

SEO (Search Engine Optimization) İçin Önemlidir 

    

Blog açmak, e-ticaret sitelerinin SEO (Search Engine Optimization) ya da Türkçe haliyle Arama Motoru Optimizasyonu çalışmaları açısından hayati bir önem taşır. SEO çalışmaları sayesinde çeşitli arama motorları üzerindeki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. 

    

Özellikle doğru anahtar kelimeler ile SEO odaklı blog içerikleri oluşturmak, sitenizin sayfa değerine olumlu şekilde etki eder. Ayrıca oluşturacağınız bilgi odaklı blog içerikleri ile kullanıcıların kafalarındaki sorulara da yanıt vermiş olursunuz. Bu da kullanıcı sadakatine katkı sağlar.

    

Site Trafiğinizi Artırırsınız 

    

Blog açarak düzenli içerik üretmek sitenizin değeri ve sıralaması açısından önemli olduğu kadar arama motorları üzerinden sitenize trafik çekmek açısından da değerlidir. Trend konularda ve farklı konseptlerde içerikler üretmek, kullanıcıların ilgisini çekmek için biçilmiş kaftandır.

    

Listeler, rehber içerikler, ürün tanıtımları ve infografikler hazırlayarak birçok konuya değinebilirsiniz. Böylece siteniz yaşayan bir yer haline gelir ve kullanıcılar tarafından düzenli olarak ziyaret edilir. 

    

Etkileşime Olumlu Katkı Sağlar

    

Blog açmanın bir başka faydası da kullanıcılarla etkileşime girmenize yardımcı olmasıdır. Farklı konularda ve farklı konseptlerde içerikler ürettiğinizde, kullanıcılar bu konular hakkında yorum yapacak ve sizinle etkileşime girecektir.

    

Ayrıca ürettiğiniz blog içeriklerinizi sosyal medya hesaplarınız üzerinden de paylaşabilirsiniz. Böylece sosyal medya vasıtasıyla da içerikleriniz ile etkileşim sağlayabilirsiniz. 

    

Kullanıcılar Nezdinde Güven Kazanırsınız 

    

Online alışverişlerde kullanıcılar çeşitli nedenlerle güven sorunları yaşayabilir. Tüketiciler özellikle daha önce tecrübe etmedikleri e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaktan çekinebilirler. Ancak düzenli içerik paylaşımı yaptığınız ve kullanıcılarla etkileşim sağladığınız bir blogunuz olursa kullanıcıların güvenini daha kolay kazanabilirsiniz.

    

Böylece kullanıcıların satın alma kararlarına da olumlu şekilde etki edebilirsiniz. Tüketiciler içeriklerinize ilgi duyarsa ürünlerinize de ilgi duymaya başlayacaktır.

    

Markanız Açısından Sadakat Sağlarsınız

    

Blog açmak kullanıcı deneyimini geliştirmek ve kullanıcılara bir değer sunmak açısından da önemlidir. İçerikleriniz sayesinde kullanıcılara farklı bilgiler aktarırsınız ve bu da marka sadakati oluşturmaya yardımcı olur.

    

Ancak unutmamalısınız ki blog açmak ve düzenli şekilde içerik üretmek uzun vadeli planlanması gereken bir stratejidir. Çok kısa vadede başarı beklemek gerçekçi bir hedef değildir.
Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticaret Siteleri İçin Youtube Video İçeriklerine Dair İpuçları içeriğimize geçebilirsiniz.