02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-ticaret Siteleri İçin Youtube Video İçeriklerine Dair İpuçları | iPara

  •     
  •     
Blog
11.08.2020

E-ticaret Siteleri İçin Youtube Video İçeriklerine Dair İpuçları | iPara

     

    

E-ticaret siteleri ya da firmaları açısından içerik üretimine yatırım yapmak ve üretilen içeriklerle kullanıcıların dikkatini çekmek hayli kritik bir detay. Bir Youtube kanalı sahibi olmak ve video içerikler üretmek de günümüzde kullanıcılara ulaşmak için oldukça önemli bir rol oynamakta.

    

Bu nedenle internetten satış yapan e-ticaret sitelerinin Youtube üzerinde de aktif olması, ürünlerini tanıtması ve daha geniş kitlelere ulaşması için oldukça yararlı. Dolayısıyla sitenize trafik çekmek, marka bilinirliğinizi artırmak ve kampanya tanıtımlarınız için Youtube’u kullanabilirsiniz. 

    

Bu yazımızda size Youtube video içerikleri hazırlarken kullanabileceğiniz trend video fikirlerinden bahsedeceğiz. Maddeler halinde inceleyelim. 

    

Soru Cevap Videoları 

    

Soru cevap videoları, kullanıcıların Youtube'da en çok izlediği ve tükettiği video içerikleri arasında sayılıyor. Bu nedenle siz de bu formata uygun içerikler hazırlayabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden takipçilerinizden gelen soruları toplayarak Youtube kanalınız üzerinden cevap verebilirsiniz. Ayrıca farklı kanallardan size yoğun şekilde gelen soruları da cevaplandırabilirsiniz. 

    

Bu video içerik formatını belli aralıklarla yapmak, müşteri memnuniyeti açısından hayli yararlı olabilir.

    

Ürün Karşılaştırma Videoları 

    

Youtube'da trend olan içerikler arasında ürün karşılaştırmaları da yer alıyor. Kullanıcılar online alışveriş yapmadan önce ürünler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorlar ve bundan dolayı da araştırma yapıyorlar.

    

Dolayısıyla siz de ürünlerinizi tanıttığınız ya da detaylı şekilde incelediğiniz video içerikler yapabilirsiniz. Aynı kategoride olan farklı ürünlerinizi bu şekilde tanıtmak, kullanıcıların satın alma kararlarını da olumlu şekilde etkileyecektir. Ayrıca bu inceleme videolarınızı ürün sayfalarınız üzerinden de paylaşabilir ve müşterilerinize ulaştırabilirsiniz. 

    

Canlı Yayınlar

    

Youtube üzerinden yapılan canlı yayınlar son dönemlerde hayli yaygın şekilde kullanılıyor. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kullanıcıların canlı yayınlara katılma ve etkileşim oranında ciddi bir artış gerçekleşti.

    

Günümüzde birçok marka canlı yayınlar aracılığıyla müşterileriyle bir araya geliyor ve onlarla iletişim kuruyor. Siz de belirli konseptler belirleyerek ya da temalar oluşturarak kullanıcılar ile bir araya gelebilirsiniz.

    

Bu tür direkt iletişimler, kullanıcılar nezdinde pozitif karşılanan ve samimi algılanan yöntemlerden. Ayrıca bu canlı yayın bağlantılarınızı Instagram ya da farklı mecralar üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. 

    

Kullanım Rehberi Videoları

    

Bir e-ticaret sitesi olarak kullanabileceğiniz içerik fikirlerinden biri de ürünlerinizle ilgili kullanım rehberleri oluşturmaktır. Sanal mağazanızda yer alan ürünlerin nasıl kullanılacağını gösteren videolar hazırlayabilirsiniz.

    

Bunun yanı sıra ürünlerinizin kullanım alanlarını ve bilinmeyen özelliklerini gösteren tarzda içerikler de üretebilirsiniz. 

    

Eğitim Odaklı Videolar

    

Youtube'da revaçta olan video içeriklerinden bir başkası da eğitici ve öğretici videolar. Bu nedenle siz de alanınızla ilgili belirli konular üzerinden eğitici video serileri oluşturabilirsiniz. Bu sayede de hem kullanıcılarınızı bilgilendirebilirsiniz hem de geri dönüşleri artırabilirsiniz. 
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Bir E-ticaret Sitesinin Tasarım Prensipleri Nelerdir? içeriğimize geçebilirsiniz.