02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-Ticaret Siteniz İçin En İyi Hosting Seçimini Nasıl Yaparsınız?

  •     
  •     
Blog
20.09.2020

E-Ticaret Siteniz İçin En İyi Hosting Seçimini Nasıl Yaparsınız?

     

    

E-ticaret siteleri için hayati önem taşıyan ve işe başlamadan önce karar verilmesi gereken hosting seçimi hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda!

    

Her web sitesi için hosting konusu önemlidir ancak konu e-ticaret olduğunda, hosting daha fazla önem kazanır. Müşteriler, henüz alışveriş yapmadıkları bir e-ticaret sitesinin kapalı olması ya da çok yavaş yüklenmesi gibi durumlarda şüpheye düşebilirler ya da sitede gezinmekten sıkılıp, alışveriş yapmaktan vazgeçebilirler. Alışverişini tamamlamış müşteriler ise, siparişleri için ödeme yaptıkları bir web sitesinin kapalı olduğunu gördüklerinde telaşa kapılıp, siparişi iptal etmeye çalışabilirler. Saydığımız bu ve benzeri nedenlerle, e-ticaret sitelerinin hosting altyapılarının mutlaka verimli ve sorunsuz bir şekilde çalışması gerekmektedir. iPara olarak bu yazımızda, e-ticaret siteniz için en iyi hosting seçimini nasıl yapacağınız konusunda ihtiyacınız olan bilgileri paylaştık.

    

Altyapı Konusunda Destek

    

Günümüzde birçok firma, e-ticaret sitesi için hazır altyapılardan birini kullanmaktadır. Magento, OpenCart, Woocommerce, OsCommerce, ZenCart ve PrestaShop gibi hazır altyapılar, online ticaret yapan firmalar için çok çeşitli ve uygun fiyatlı çözümler sunarlar. Çok tercih edilen bu altyapılardan birini kullanarak web sitenizi oluşturmayı planlıyorsanız, satın alacağınız hosting planının sunucusunun da buna uygun olması gerekir. Örneğin; Woocommerce ya da OpenCart kullanacaksanız, hosting planının “Linux” tabanlı olması gerekir. Eğer Windows tabanlı bir sistem seçerseniz, WooCommerce ya da OpenCart gibi bir altyapıya sahip web sitesini bu hosting ile kullanamazsınız.

    

Hosting Planı Üzerinde Tam Kontrol

    

E-ticaret siteleri, diğer sitelerin birçoğuna göre çok daha fazla güncelleme ya da düzenleme ister. Sanal POS güncellemeleri, yeni kategori ya da ürün ağacı oluşturma, ödeme yöntemleri değişikliği ya da kargo bilgilendirme servislerinin entegrasyonu gibi birçok dinamik işlem e-ticaret sitelerinde sürekli değişiklikler yapmayı gerektirir. Bu nedenle, satın alacağınız hosting planının kısıtlamaları olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bazı hosting planları sadece bir veri tabanı kullanımına izin verirken, bazıları daha fazlasına izin verir ve eğer yanlış seçim yapıp bir adet veri tabanı oluşturma hakkına ya da dosyalar üzerinden kısıtlamalara sahip bir hosting planı seçerseniz, bir süre sonra sıkıntılarla yüzleşmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle, e-ticaret sitenizi kuracağınız hosting planında tüm dosyalara erişim ve bu dosyalar üzerinde değişiklik hakkına sahip olmalısınız.

    

Yüksek Trafiği Kaldıracak Bağlantı

    

E-ticaret siteleri aynı anda birçok ziyaretçinin giriş yaptığı türden sitelerdir. Gelen trafiği kaldıramayacak hıza sahip bir hosting planı seçimi ciddi müşteri ve satış kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle, yüksek trafiği kaldırabilecek hosting planı ve yüksek trafikle karşılaşıldığında size sorun çıkarmayacak hosting firması tercih etmelisiniz.

    

Yüksek Traifiği Kaldıracak Altyapı

    

Aynı anda birçok müşterinin işlem yapması, hosting hizmetinde yavaşlamalara neden olabilir. Özellikle paylaşımlı hosting planları, bu tür durumlarda daha fazla yavaşlama ve sorunu beraberlerinde getirirler. Bunun temel nedeni, aynı sunucu üzerinde sizin sitenizle birlikte birçok sitenin daha barındırılıyor olmasıdır. Böyle bir durumda, sunucunun kaynakları bu siteler arasında paylaştırılır ve site başına düşen kaynak miktarı azalır. Bu noktada en doğru hareket, paylaşımsız bir sunucu içeren hosting planı satın almak olacaktır. Fiyat olarak paylaşımlı hosting planlarına göre daha yüksek bedeller ödense de paylaşımsız bir sunucu hem kontrol hem de trafik konusunda bu maliyeti kısa sürede çıkartmanızı sağlayacaktır.

    

Güvenlik Sertifikası

    

E-ticaret sitelerinin en büyük sorunlarından biri güvenliktir. Müşteri bilgileri çalınan e-ticaret siteleri, önemli miktarda müşteri ve para kaybı yaşayabilirler. İnternet ortamındaki alışverişlerde güvenliği sağlamanın en temel yolu SSL sertifikalarından geçer. SSL sertifikası kurulu olan bir web sitesinden müşterilerin kart bilgilerini çalmak çok zordur ve aynı zamanda bankalar ya da sanal POS hizmeti sağlayan firmalar da bu sertifikayı e-ticaret sitelerinden talep edebilirler. Normal şartlarda, SSL sertifikasını kendiniz de alabilirsiniz ancak günümüzde birçok e-ticaret hosting planı SSL sertifikası da içermektedir. Böyle bir hosting planı seçtiğinizde hem maliyetleriniz düşer hem de SSL sertifikası için gerekli olan teknik bilgi ihtiyacınız ortadan kalkar.

    

Yukarıda saydıklarımız, her e-ticaret sitesinin hosting tarafındaki temel ihtiyaçlarını oluşturmaktadır. Hosting planınızda bu özellikleri sağladığınız takdirde, diğer birçok konuyu çözmeniz kolaylaşacaktır.

    

iPara ürün ve hizmetleri, e-ticaret ve pazarlama gibi konularda bilgiler içeren yazılarımıza ulaşmak için web sitemizde yer alan blog bölümünü ziyaret edebilir, iPara ürün ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.