Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.
Sosyal medya araçları, müşterilerin sorularını ve taleplerini yönelttiği iletişim alanları. Bu nedenle artık müşteri hizmetlerini sosyal medyadan ayrı düşünmek imkansız. Sosyal medyanın müşteri ilişkilerine bu etkisi üzerine günlük iletişimde sıklıkla kullandığımız Whatsapp, işletmeler için bir adım atarak Whatsapp Business uygulamasını hayata geçirdi. Biz de “Whatsapp Business nedir? İşletme hesabının avantajları nelerdir? İşletme hesabı nasıl oluşturulur?” gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.
O halde gelin, müşteri ilişkileriniz için bir çözüm olan Whatsapp Business'ı keşfetmeye başlayalım.
2018 yılında işletmelere yönelik yeni bir iletişim alanı olarak kurulan Whatsapp Business, Whatsapp’ın yüksek kullanıcı kitlesine ulaşmak ve müşterilerle daha güvenli iletişim kurmak için işletmelere çözüm sunuyor.
We Are Social 2023 yılı verilerine göre Whatsapp’ın 2 milyar kullanıcısı olduğu biliniyor. Kullanım açısından oldukça büyük bir kitleye sahip olan bu iletişim platformu, işletmeler için de yeni kullanıcılara ulaşabilecekleri ve müşterileri iletişim kurabilecekleri bir alan. Ancak günlük iletişimde kullandığımız Whatsapp, kişisel kullanıma uygun olarak tasarlandığından işletmelerin ihtiyaçları için yeterli değil. Ayrıca onaylanmamış bir işletme hesabından iletişim kurmak, müşteri güveni için oldukça riskli. Bu sorunlara çözüm ise Whatsapp Business oluyor.
Whatsapp Business, günlük hayatımızda kullandığımız Whatsapp’tan farklı bir uygulama. Tasarım olarak Whatsapp’a benzese de özellikler ve bu özellikler sayesinde işletmelere sunduğu avantajlar bakımından oldukça farklı.
Uygulama içerisinde işletmelerin müşterilerileri ile iletişimini kolaylaştıracak ve işletmenin tanıtımı için kullanılabilecek pek çok araç buluyor. Günlük iletişimde tercih edilen Whatsapp’tan ayrıldığı nokta da bu araçlar. “Peki, bu işletme araçları nelerdir?” diye merak ediyorsanız birlikte inceleyelim.
Whatsapp işletme hesabında işletmeler, web sitelerini ve diğer iletişim kanallarını müşterileri ile paylaşabilecekleri bir profil oluşturabiliyor. Bu profilin en önemli yanı ise “Resmi İşletme Hesabı” başvurusu yaparak doğrulanabilir olması. Böylelikle müşterilerin gerçek bir işletme ile iletişim kurduğunu anlaması ve markaya karşı güven duyması kolaylaşıyor.
Özellikle e-ticaret müşterilerinin ürünler veya kargo teslimatları ilgili benzer soruları olabiliyor. İşte, bu soruları cevaplamak için otomatik karşılama ve hızlı cevaplar büyük kolaylık sunuyor. Otomatik karşılama, iletişime geçen bir müşteriyi bilgilendirmek için karşılama mesajı oluşturmanızı sağlıyor. Hızlı cevaplar ise sıklıkla sorulan sorulara otomatik cevaplar oluşturmanıza ve yanıtlama süresinde zaman kazanmanıza yardımcı oluyor.
Whatsapp işletme hesabının e-ticaret yapanlar için en dikkat çekici özelliği ise kataloglar oluyor. İşletme profili üzerinden müşterilerin göz atması için ürünlerin yer aldığı katalog oluşturulabiliyor. Ayrıca Whatsapp için ayrı bir katalog oluşturma ile zaman kaybetmek istemiyorsanız Instagram Alışveriş için oluşturduğunuz katalogları da Meta Business entegrasyonu ile Whatsapp işletme hesabınıza aktarmanız mümkün.
Whatsapp işletme hesabına mesaj atan kullanıcılar, talep aciliyet durumuna veya soru kategorisine göre gruplandırılabiliyor. Bu özellik sayesinde müşteri ilişkileri yönetiminde daha planlı bir şekilde hareket edebilir ve müşterilerle iletişim kurarken daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.
Müşteri hizmetlerinde işletmelerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış Whatsapp Business, işletme araçları ile pratik ve güvenli bir iletişim alanı oluşturmanıza yardımcı oluyor. Bu uygulamanın ve araçların kullanımı ile sağlanan avantajlar ise şu şekilde:
Tüm bu avantajlardan yararlanmanız için şimdi, adım adım “Whatsapp İşletme hesabı nasıl kurulur?” öğrenelim:
Müşteri ilişkileri yönetiminde artık Whatsapp Business'ı da kullanmaya başlayabilirsiniz. Müşteri ilişkileri yönetimi hakkında daha detaylı bilgi almak ve müşteri ilişkilerinde kullanılabilecek diğer araçları keşfetmek için de “CRM Nedir? Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.