Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.
E-ticarette markanızın bilinirliğini ve satışlarınızı artırmanın yolu, dijital pazarlamadan geçiyor. Dijital pazarlama alanında bilginiz yoksa merak etmeyin. Google tarafından oluşturulan Dijital Atölye’den eğitim alarak hem dijital pazarlamada hem de farklı alanlarda yetkinlik kazanmanız mümkün. O halde gelin; Google Dijital Atölye nedir, eğitim içerikleri nelerdir, eğitim almak için neler yapılmalı, birlikte inceleyelim.
Google Dijital Atölye, 2015 yılından bu yana dijital alanda ve Google araçları hakkında yetkinlik kazanmak isteyenler için bir çözüm yolu sunuyor. Dijital Atölye’de Google ve Google’ın iş ortağı olan üniversiteler ile kuruluşlar tarafından oluşturulan farklı kategorilerde online kurslar bulunuyor. Google’ın oluşturduğu bu eğitim alanının en avantajlı yanı ise tüm kurslara herhangi bir ücret ödemeden katılabilmek.
Ücretsiz olmasına ek olarak Dijital Atölye’de sunulan kurslardan bazıları sertifikalı olduğu için eğitimler sadece dijital dünya hakkında yetkinlik kazandırmak ile sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda bu yetkinliğin sertifika ile kanıtlanmasını sağlayarak dijital pazarlama alanında kariyer yapmak isteyenlere de yardımcı oluyor.
Google’ın eğitim programı olan Dijital Atölye’de temel alan dijital pazarlama olsa da farklı kategorilerde eğitimler de mevcut. Dijital Atölye ile alabileceğiniz kursların kategorileri şu şekilde:
Dijital pazarlama kategorisinin içerisinde Dijital Pazarlamanın Temelleri, Bir İşletmeyi Online Reklamla Tanıtın, Bir İşletmeyi Yurtdışına Açın gibi e-ticaret işletmelerine fayda sağlayacak kurslar bulunuyor. Bu kurslar ile dijital pazarlama yeteneğinizi geliştirebilir ve Google araçlarının kullanımı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Dijital pazarlama dışında Dijital Atölye’de mesleki gelişim, veri okuma ve analiz etme, dijital alanda güvenlik gibi konularda eğitimler olduğu için farklı alanlarda da kendinizi geliştirmeniz mümkün. Örneğin kariyer geliştirme kategorisinde bulunan “İşletme İletişimi, Topluluk Önünde Konuşma” gibi kurslar ile iletişim ve işletme alanlarındaki becerilerinizi geliştebilirsiniz.
Dijital Atölye’de bulunan tüm Google kurslarına katılabilmek için öncelikle Dijital Atölye web sitesine giriş yaparak kayıt oluşturmalısınız. Kayıt için ana sayfada bulunan “Başlayın” butonuna tıklamanız yeterli. Karşınıza giriş bilgilerinizi gireceğiniz bir sayfa çıkacak. Bu sayfa üzerinden mail adresinizle kayıt oluşturabilir ya da mevcut Google hesabınızla oturum açabilirsiniz.
Kayıt için sadece ad, soyad ve size özel içerik için tercihlerini girmeniz gerektiğinden hızlıca kaydınızı tamamlayabilir, kursların olduğu sayfaya erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayfadan kurs içeriklerini inceleyebilir ve dilediğiniz kurstan eğitiminize başlayabilirsiniz.
Kurslara başladıkça “Öğrenim Planım” sekmesinde devam ettiğiniz ve bitirdiğiniz kursları görmeniz mümkün. Eğer sertifikalı bir kurs aldıysanız kursu bitirdiğinizde “Daha Fazla” alanından “Sertifikalar” sekmesine tıklayarak sertifikalarınıza ulaşabilirsiniz.
Google Dijital Atölye’de her kursun kaç modülden oluştuğu ve toplam kurs saati belirtiliyor. Modüllerden oluşan kurslara başlayınca da sizi adım adım ilerleme bekliyor. İlk adım, açılan modüldeki dersleri tamamlayıp modülün sonundaki testi geçmek. Testi geçtiğinizde sıradaki modülün kilidi açılıyor. Bu ilerleyişin avantajlı yanı ise bir zaman kısıtlamasının olmaması. Böylelikle eğitim programınızı kendi uygun zamanlarınıza ve hızınıza göre ayarlayarak dilediğiniz zaman modülleri tamamlayabilir ve kursu bitirebilirsiniz.
Dijital Atölye’de yer alan kursların dijital pazarlama eğitiminden beklentinizi karşılayıp karşılamayacağını anlamak için avantaj ve dezavantajlarına bakmak gerekli.
Dijital Atölye’nin dezavantajları olsa da dijital pazarlama alanında temel bilgiye sahip olmak için oldukça etkili bir çözüm. Ancak dijital pazarlama için eğitim seçerken dijital pazarlama alanındaki seviyenize, beklentilerinize ve işletmenin için oluşturmak istediğiniz dijital pazarlama stratejisine dikkat etmeniz gerekli. Stratejiniz, dijital alanda nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili yol gösterici olduğu gibi dijital pazarlama eğitimi için de belirleyici bir etken. “Peki, dijital pazarlama stratejisi nasıl oluşturulur?” diye düşünüyorsanız “Dijital Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler” blog yazımızı okuyabilirsiniz.