02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Web Sitenizin Açılma Hızını Artırabilecek 6 Çözüm

  •     
  •     
Blog
16.03.2022

Web Sitenizin Açılma Hızını Artırabilecek 6 Çözüm

     

    

Web site açılma hızının düşük olması, e-ticaret sitenizin başarısını ciddi oranda etkileyen bir problemdir. Çünkü yavaş web sitesi hızı, kullanıcı deneyimi için olumsuzluk yaratır ve dolayısıyla sitenizin bounce rate yani siteden çıkma oranını yükseltir. 

    

Bounce rate, müşterilerinizin sitenizde hiçbir işlem yapmadan 1-2 saniye içinde sitenizi terk ettiklerini gösteren orandır. Siteden çıkma oranının artması, markanızın SEO çalışmalarında olumsuz sonuçlar elde etmesine ve dolayısıyla sitenizin arama motoru sonuçlarında gerilemesine sebep olur. Nihayetinde de potansiyel müşterileri kaybetmenize yol açar.

    

Web sitenizin açılma hızının yavaş olup olmadığını ya da bunu nasıl tespit edeceğinizi bilmiyor musunuz? Web sitesi hızınızı Google'ın PageSpeed Insights aracıyla ölçebilir ve hızının yeterliliği konusunda bilgi edinebilirsiniz. Peki, web sitenizin açılma hızını artıracak çözümler neler? Şimdi, bu çözümleri ele alalım.

    
  • Web Sayfasının Boyutunu Küçültün
    

Web sayfanızın boyutunun yani sitenizde bulunan dosya boyutlarının büyüklüğünün artması, site açılış hızını önemli ölçüde düşürür. Bu nedenle sayfanızda bulunan HTML, JavaScript, CSS ve diğer kaynakların boyutunu optimize etmeniz önemli. Bu işlemi ise hosting sağlayıcınız ile yapmanız mümkün.

    

Eğer WordPress hosting kullanıyorsanız W3 Super Minify ve Better WordPress Minify eklentileri sayesinde önbellekleme yapabilirsiniz. Aynı işlemi başka bir hosting sağlayıcıyla manuel olarak Closure Compiler gibi araçlarla da yapabilirsiniz.

    
  • Sitenizde Bulunan Görsellerin Boyutunu Optimize Edin
    

Görsel boyutlarının büyüklüğü de sitelerin açılma hızını azaltmada etkilidir. Sitenize ekleyeceğiniz görsel boyutlarını; Adobe Photoshop, Affinity, Gimp gibi programlar yardımıyla fotoğraf kalitesini bozmadan optimize edebilirsiniz. Görselleri düzenli olarak kullandığınız programlardan indirirken de özel boyutlandırma yapmanız mümkün.

    
  • Web Siteniz İçin Daha İyi Bir Hosting Sağlayıcı Seçin
    

Başarılı bir e-ticaret sitesi için iyi bir hosting sağlayıcı oldukça önemli. Çünkü hosting sağlayıcıları bir yandan da sitenizin güvenliği ve hızı için çalışır. Bu doğrultuda e-ticaret sitelerine uygun bir hosting sağlayıcısı seçmek, web sitesi sayfa açılış hızınızı artırmaya yardımcı olur. Birçok hosting firmasına entegre edebileceğiniz hosting sağlayıcılarının bazılarını şu şekilde sıralayalım:

    
  • SiteGround
  • Hostinger
  • Woocommerce 
  • A2 Hosting
    
  • İçerik Dağıtım Ağı (CDN) Kullanın
    

Content delivery network (CDN) yani içerik dağıtım ağı, internetteki içeriklerin hızlı bir şekilde dağıtılmasını sağlayan bir araçtır. HTML, JavaScript, görseller, videolar gibi sitede bulunan birçok kaynak; içerik dağıtımı ağı ile daha hızlı ve kolay bir şekilde kopyalanır, saklanır, aktarılır. E-ticaret sitenizin hızlı açılmasına katkı sağlayacak CDN sağlayıcıları şu şekilde:

    
  • StackPath
  • Sucuri
  • CacheFly
  • Cloudflare
  • KeyCDN
    
  • Önbellekleme Yapın
    

Önbellekleme kısaca sonradan tekrar kullanılmak üzere bilgilerin depolanması anlamına gelir. Bu işlem, web sitelerinin yüklenme sürelerini büyük oranda etkiler. WordPress hosting kullanıyorsanız W3 Total Cache ve WP Super Cache eklentileri sayesinde önbelleklemeyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Tabii aynı işlemi başka bir hosting sağlayıcıyla manuel olarak da yapabilirsiniz.

    
  • Çalışmayan Linklerinizi Sitenizden Kaldırın
    

Çalışmayan, hata veren linkler kullanıcılar için olumsuz bir duruma neden olur ve sitenizin açılma hızını yavaşlatmada etkilidir. Site hızınızı artırmak için sitenizdeki kırık ve sorunlu linkleri SEMrush, Ahrefs, Moz gibi dijital pazarlama araçlarını kullanarak tespit edebilir ve sitenizden kaldırabilirsiniz.

    

Web sitenizdeki sayfaların açılış hızını artıracak önemli çözümler bu şekilde olsa da sitenizin hızını düşürecek daha birçok sebep olabilir. Bunları öğrenmek için hosting firmanız ile iletişime geçebilirsiniz. E-ticaret sitenizin açılma hızını olabildiğince yüksek tutmak; kullanıcılar sorunsuzca sayfalar arasında gezinebileceği için kullanıcı sayısının ve satışlarınızın artması, böylece sektördeki başarınız için oldukça önemli bir noktada yer alır.