02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-ticarete Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

  •     
  •     
Blog
10.06.2020

E-ticarete Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

     

    

E-ticaretteki büyüme sayesinde sınırlı sermaye ile bile bir e-ticaret sitesi sahibi olmak hayli kolaylaştı. Tüketicilerin online alışverişe giderek alışması ve güvenmesi sayesinde 2040 yılına kadar alışveriş işlemlerinin %95'inin online dünyaya kayacağı tahmin ediliyor.

    

Ancak yükselen bir değer olan e-ticaret piyasasına dahil olmak isteyen girişimcilerin akıllarına birçok soru takılabiliyor. Bu yazımızda dijital bir mağaza kurmak ve internetten alışverişe başlamak isteyen işletmelerin öncelikli olarak neler yapması gerektiğini inceleyeceğiz. Hazırsanız başlayalım ve e-ticarete başlamak için atılması gereken adımlara bakalım.

    

1. Ürün Araştırması Yapın

    

E-ticaret açısından satacağınız ürünler büyük önem taşıyor. O yüzden öncelikle çok iyi bir pazar araştırması yapmanız şart. Bu araştırmayı hem yurt içi hem de yurt dışı pazarına yönelik yapmanız ise kritik bir detay.

    

İşletmeniz açısından verimli sonuçlar elde etmek için ulaşmak istediğiniz tüketici kitlesinin nelerden hoşlandığından ve neleri satın aldığından emin olmalısınız.

    

2. Yönetim Paneliniz Nitelikli Olsun

    

E-ticaret sitenizi kolayca yönetebileceğiniz ve dilediğiniz değişiklikleri rahatça yapabileceğiniz bir yönetim paneliniz olsun. Kategori oluşturma, ürün ekleme-çıkarma, sayfa yapıları ve siteye üye olan kullanıcıların yönetimi gibi özelliklere tek bir panel üzerinden ulaşabilmelisiniz.

    

3. Yazılım ve Donanıma Dikkat Edin

    

E-ticaret sitenizin güvenli ve sağlam bir alt yapıya sahip sunucular üzerinde yapılandırılmış olması oldukça kritik. Siber saldırılara ve tehditlere karşı ileri derece güvenlik önlemlerinin alınması ve sitenin yedeklerini güncel olarak tutan programların kullanılması gerekiyor.

    

Ayrıca “SSL şifreleme sistemleri” kullanarak ödeme sayfalarınızdaki kredi kart bilgilerinin de güvenliğini sağlamalısınız.

    

4. Vitrininiz Dikkat Çekici Olsun

    

E-ticaret sitenizin tasarımının kullanıcı dostu ve aynı zamanda bir mağazanın vitrini kadar da dikkat çekici olması gerekiyor. Tüketiciler sitenize geldiklerinde alışverişe devam etmek ve yeniden gelmek istemeliler. O yüzden vitrininizi dikkat çekici tutmanın yollarını aramalısınız.

    

Ayrıca e-ticaret sitenizde popüler ürünleri ve kampanyaları öne çıkarabilir, müşterilerinizin ilgisini çekecek ürünleri daha kolay bulmalarını sağlayabilirsiniz. Sitenizin renklerini de satacağınız ürünlerin doğasına uygun olarak seçmeyi ihmal etmeyin.

    

5. Lojistiğe Yatırım Yapın

    

Müşterilerin satın aldıkları ürünlerin ellerine ulaşma süreci, şikayete en açık konulardan biridir. Bu nedenle ürün fiyatından ürünün teslim zamanının kaç gün olması gerektiğine kadar problem yaratabilecek konuları dikkatlice belirleyin ve planınızı ona göre yapın.

    

Ayrıca işinizin büyüyeceğini öngörerek stoklarınızla ilgili de adım atmalısınız. Tabii depolama konusu da ürünlerin ulaşımı açısından önemli.

    

6. Arama Motorlarını Kullanın

    

E-ticaret sitenizin aramalarda öne çıkması için doğru anahtar kelimeler ile arama motorlarına tanıtılması gerekir. Arama motorları, e-ticaret sitenizin içinde geçen kelimelere göre indeksleme yapar ve kullanıcıların aramalar üzerinden size ulaşabilmesi kolaylaşır. Bu nedenle SEO yönlendirmelerine uyumlu içerikler üretmeye dikkat edin.

    

Arama motorlarına reklam verirken de kullanıcıların ürünlerinizi ne şekilde arayabileceğini göz önünde bulundurun ve rakiplerle trendleri inceleyerek seçim yapın.

    

7. Ödeme Sistemlerinizi Çeşitlendirin

    

E-ticaret sitesi kurduğunuzda ödeme konusunda da pratik çözümler sunmanız gerekir. Karmaşık ya da yetersiz ödeme seçenekleri, kullanıcıların satın alma işlemini yarıda bırakmalarındaki en büyük etkenlerdendir.

    

Eğer siteniz karmaşık ya da yetersiz bir ödeme sayfasına sahipse kullanıcılar alışverişten vazgeçebilirler. Ancak sitenizdeki tek tıkla ödeme ve sanal POS özellikleri alışveriş oranlarını olumlu şekilde etkileyecektir.