02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2020

  •     
  •     
Blog
14.07.2020

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2020

     

    


2020 yılı itibariyle internet üzerinden en çok satılan ürünler listesi ve detaylı açıklamaları bu yazımızda!

    

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2020

    

Teknolojinin gelişmesi, yaygınlaşması ve tüketicilerin online alışverişe güvenlerinin artması gibi nedenler, e-ticaret mağazalarının satışlarının da her geçen gün artmasına olanak tanıyor. Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile Deloitte Türkiye’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye’de 2019 yılı itibariyle e-ticaretin hacmi 83 Milyar TL’yi geçmiş durumda ve önceki yıllara bakıldığında e-ticaret satışlarında önemli bir artış görülmektedir. iPara olarak bu yazımızda, 2020 yılında e-ticarette en çok satılan ürünler hakkında çeşitli bilgiler paylaştık.

    

2020 Yılında İnternet Üzerinden En Çok Satılan Ürünler

    
  1. Telefon Aksesuarları: Telefonlar akıllandıkça hayatımızda kapladıkları yer de artıyor. Birçok insan; bankacılık işlemleri, fatura ödeme, alışveriş yapma, diğer insanlarla iletişim kurma ya da paylaşımda bulunma gibi günlük işlerini ya da sosyal faaliyetlerini akıllı telefonlarını kullanarak gerçekleştiriyor. Bu durum da doğal olarak akıllı telefon aksesuarları için yapılan harcamaları hem artırıyor hem de çeşitlendiriyor. Akıllı telefon kılıfları, kulaklıklar ve şarj aletleri gibi ürünler, 2020 yılında internet üzerinden en çok satışı gerçekleştirilen ürünler arasında yer alıyor.
  2. Akıllı Saatler: Akıllı telefonların kullanımını kolaylaştıran ve ek özellikler sağlayan akıllı saatler, her bütçeye ve ihtiyaca uygun olarak bulunabiliyor. Telefon ile birlikte çalışan ve telefonun özelliklerini pratik bir şekilde kullanmayı sağlayan akıllı saatler adım sayma, kalp ritmini ölçme gibi ek fonksiyonları ile dikkat çekiyorlar. Özellikle son yıllarda popülerliği artan akıllı saatler, 2020 yılında internet üzerinden en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.
  3. Spor Malzemeleri ve Kıyafetleri: Bilinçli bir şekilde spor yapan insan sayısının artmasının yanı sıra modaya uygun sportif ürünlerin tasarlanması gibi nedenler, spor malzemeleri, eşofman ve spor ayakkabı gibi ürünlere olan talebi artırdı. Spor malzemeleri ve kıyafetleri 2020 yılı itibariyle internet üzerinden en çok satışı gerçekleştirilen ürünler arasına girdi.
  4. Evcil Hayvan Ürünleri: Evcil hayvan sahiplenen insan sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle şehirlerde artış gösteren bu durum, evcil hayvan ürünlerinin satışlarının da artmasına neden oluyor. Zamansızlık, fiyat avantajı ve çeşitlilik gibi nedenlerle, insanların büyük bir bölümü evcil hayvan ürünleri alışverişlerinde e-ticaret mağazalarını tercih ediyor.
  5. Kişisel Bakım Ürünleri: Her zaman popüler olan kişisel bakım ürünleri ve özellikle yüz maskeleri, internet üzerinden alışverişlerde önemli bir yer tutuyor. E-ticaret mağazalarının sağladığı ürün çeşitliliği ve fiyat avantajı gibi nedenler, yüz maskesi gibi ürünlerin internet üzerinden satın alınmasını teşvik ediyor.
  6. Bebek Ürünleri ve Hamile Kıyafetleri: Anneler ve babalar için çok özel bir süreç olan hamilelik sürecinde harcamalar artıyor. Hamile kıyafetleri ve bebekler için hazırlanmış özel hediyeler gibi ürünler, 2020 yılında e-ticaret satışlarında önemli bir yer tutuyor.
  7. Sırt Çantaları: Okul çağındaki çocuklar, spor salonuna giden ya da işi gereği dizüstü bilgisayarını yanından ayırmak istemeyen insanlar için sırt çantaları hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bahsettiğimiz insanların sayısı göz önüne alındığında, sırt çantası satışlarının miktarı da az çok tahmin edilebilir. Saydığımız bu tür nedenlerden dolayı, 2020 yılında internet üzerinden alışverişlerde sırt çantası satışları önemli bir yer tutuyor.
  8. Özel Tasarım Tişörtler: Küçüklü büyüklü birçok firma tarafından satışa sunulan kişiye özel tasarımlı ya da süper kahraman baskılı tişörtler, özellikle son yıllarda popülerleşmeye ve e-ticaret satışları içerisinde önemli bir yer tutmaya başladı. Bu durum 2020 yılı için de geçerliliğini koruyor.
    

iPara ürün ve hizmetleri, eticaret ve pazarlama gibi konularda bilgiler içeren yazılarımıza ulaşmak için web sitemizde yer alan blog bölümünü ziyaret edebilir, iPara ürün ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.