02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Responsive Tasarım Nedir? E-ticaret Siteleri İçin Avantajları Nelerdir?

  •     
  •     
Blog
30.10.2020

Responsive Tasarım Nedir? E-ticaret Siteleri İçin Avantajları Nelerdir?

     

    

Responsive web tasarımı, son dönemlerde hayli yaygın şekilde kullanılıyor ve tasarım trendlerine yön veriyor. “Duyarlı web tasarımı” adı da verilen bu tasarım trendi; masaüstü, tablet ve mobil olmak üzere 3 kademeden meydana geliyor. 

    

Responsive tasarım ilkelerine göre yapılan bir siteye mobil ya da tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki görseller, imajlar, yazılar ve fontlar ekran genişliğine göre yeniden şekilleniyor. Bu da kullanıcı deneyimini olumlu şekilde etkiliyor ve kullanıcıların sitede daha çok vakit geçirmesine yardımcı oluyor. 

    

Özellikle desktop yani masaüstü yerine mobil kullanımın her geçen gün biraz daha artış gösterdiğini düşünecek olursak mobil tasarım tarafı da e-ticaret siteleri için oldukça önemli bir hal alıyor. Ayrıca responsive tasarıma göre yapılan siteler, arama motorlarında da ön plana çıkıyor. 

    

İnternetten satış yapan e-ticaret siteleri için de oldukça önemli olan bu kavram, kullanıcılara rahat ve keyifli bir gezinme sağlıyor. Bu nedenle bu yazımızda responsive yani duyarlı web sitelerinin online alışveriş siteleri için avantajlarından bahsedeceğiz. Beraber inceleyelim. 

    

Mobile Uyumlu Olursunuz 

    

Türkiye'de 2020 itibarıyla 77 milyon mobil kullanıcının olduğu düşünülüyor ve bu rakam her yıl biraz daha artıyor. Bu nedenle internetten satış yapan e-ticaret sitelerinin mobile ağırlık vermesi ve görünür olması gerekiyor. 

    

Ayrıca yapılan araştırmalara göre e-ticaret sitelerinin sayfa görüntülenmelerinin çok büyük bir kısmı mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Her cihaza otomatik olarak uyum sağlayan responsive tasarım da bu sebeple online alışveriş siteleri tarafından sıkça kullanılıyor.

    

Mobil Site Yüklenme Hızınız Artar

    

Unutmamalısınız ki siteniz 1.5-2 saniyeden daha uzun sürede açılıyorsa yavaş çalışan bir siteye sahipsiniz demektir. Responsive tasarım ise sitenizi her cihaza uygun hale getirdiği gibi mobil tarafta sitenizin yüklenme hızını da artırır. Böylece kullanıcıların site ya da sepet terk oranını azaltabilirsiniz. 

    

Ayrıca responsive tasarım ilkelerine sahip siteler, mobil uyumlu olmaları nedeniyle de arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkar. Bu da sitenize organik olarak daha çok trafik çekmenizi sağlar.

    

Her Cihazda Görünür Olursunuz

    

Responsive tasarım sayesinde online alışveriş siteniz ya da web siteniz her cihaza adapte olur ve otomatik olarak cihaza uyumlu hale gelir. Bu prensip responsive tasarımın en önemli ve en işlevsel özelliklerinden biridir.

    

Bu özellik sayesinde sitenize farklı cihazlardan ve kanallardan ulaşan tüketicilere de daha verimli bir alışveriş imkanı sağlayabilirsiniz.

    

Maliyeti Düşüktür

    

Responsive tasarım, fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra maliyet olarak da düşüktür. Aynı çözünürlük kalitesini elde etmek için hem masaüstü hem de mobil cihazlar için birbirinden farklı web sayfası tasarımı yapmak ise maliyetli bir işlemdir. Responsive tasarım sayesinde tüm cihazlarla uyumlu olan tek bir tasarım yapılır ve bu da maliyeti düşürür. 

    

Ayrıca birden fazla domain ve hosting alınmayacağından web sitesinin genel maliyeti de azalmış olur. 
Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-Ticaret Siteniz İçin En İyi Hosting Seçimini Nasıl Yaparsınız? içeriğimize geçebilirsiniz.